Основите на детско управление в Държавата на Децата ще бъдат структурирани на 16.08.2014 г. от 10:30 часа. Хлапета ще проведат „Тайно заседание на Задруга на децата в Пловдив”, с което ще рамкират технически как ще се развива и води републиката им. Това ще се случи на   мястото за „Размисъл и вдъхновение – Серендипити“- площадката над „Конюшните на Царя. Помощници на малчуганите в това начинание ще бъде книгата на Януш Корчак „Крал Матиуш Първи”, писателите Петя Кокудева и Александър Секулов, както и специалисти от Сдружението - психолог, социален работник и превантивен педагог. Ще присъства и заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика на Община Пловдив Петър Зехтински.
Творческото събитие представлява първа стъпка в инициативата на Сдружение Серендипити-2014 за привличане на децата като преки участници в управлението на тяхната среда, за осъзнаване на техните права, задължения и интереси.
Събитието ще протече при следния дневен ред:
10:30 – 11:00 – Подреждане на децата в зелената площ за пикник, дискусия и забавление /ще бъдат осигурени сандвичи и питиета за всяко дете/.
11:00 – 11:15 – Представяне на извадка от „Крал Матиуш Първи“, която да фокусира вниманието на децата и внесе допълнителна яснота около предварителната презентация на идеите от книгата, направена в периода 11.08. – 14.08.2014, от представители на Сдружението на място в институциите.
11:15 – 12:15 – Структуриране основите на Държавата на Децата чрез интерактивна игра, водена от детската писателка Петя Кокудева и помощник „Протоколчик”.
12:15 – 12:45 – „Кралска” фотосесия.
12:45 – 13:30 – Приятно хапване сред природата и раздаване на Сертификати „Основател на Държавата на Децата” за всяко от децата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…