За първи път в България идва симфоничният оркестър на град Шънджън и то не къде да е, а на Античния театър. Концертът е част от серия събития по случай 65-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Китай. Той ще отбележи побратимяването на Пловдив и 16-милионния  мегаполис в Китай - град Шънджън. Билетите за концерта са вече пуснати в продажба, а цените им са меко казано достъпни. Най-евтините са 8 лева, продават се и на цени между 10 и 30 лв.
Симфоничният оркестър води началото си от 1985 година, а годишно може да се похвали с над сто концерта по целия свят. Това е една от културните институции в Азия с най-сериозна пресявка на изпълнителите. Под тепетата музикантите ще представят разнообразната си програма под ръководството на диригент Чен Чуансон и концермайстора Гийом Молко. Едни от най - запомнящите се техни изпълнения са увертюрата "Национален флаг" и симфонията "История на пролетта". За последните 32 години оркестърът работи успешно с композитора Тан Дън, испанския тенор Хосе Карерас, автора на филмова музика Ерих Кунцел, пианиста Кун - Во Пайк и други световно известни имена.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…