Коледните празници в „Иван Вазов” стартират, от библиотеката подаряват книги на потребители и гости 

Ученици ще превърнат библиотекари в модели на 15 декември в НБ „Иван Вазов” в насрочения за понеделник Ден на таланта. Участие  ще  вземат ученици от НУМТИ -Национално училище за музикално и танцово изкуство „ Добрин Петков ” и ученици от ПГОАМ -Професионална гимназия по облекло „Ана Май”. От 14 часа талантливите младежи ще ни покажат уменията си за оформяне на прическа, грим и маникюр, като моделите ще бъдат не само техни връстници, а и  библиотекари. От 15. 00 часа е официалната част, когато ще се насладим на концерта изнесен от бъдещите виртуози-музиканти и дефилетата, в  които манекените ще ни представят грим и облекло.
  
С това стартират и коледните събития в библиотеката. В духа на наближаващите празници „Иван Вазов” организира от 15 до 23 декември традиционна коледна изложба-базар. В тазгодишното издание, озаглавено „Весели празници” ще вземат участие четирима колеги, работещи в различни отдели на  Библиотеката. Посетителите ще бъдат приятно очаровани от експонатите и ще могат да изберат подаръци за близки и приятели.
Декорациите на Ирен Чанкова, изработени почти изцяло от натурални материали,  радват с блясъка и очарованието на празника, от коледните венци, свещници , играчки за елха се носи уютния аромат на канела, карамфил, сушени плодове. Виталните миниатюри на  Жоро Комсалов  рисувани върху коприна, докосват нежни струни в  душата ни, а забележителните му кукерски маски ще помогнат,  да изгоним злите сили. Неръкотворните бижута на Галя Стойчева от шита дантела „кене”, изработени в техника двоен възел са комплимент за всяка дама. В търсене на нежност и стил, авторката е създала уникати, които си заслужава да се видят. С коледните картички  на Васка Тонова , изработени в техника квилинг, можем стилно да поздравим близки и приятели и да ги накараме да се усмихват повече.

Пак на 15 декември във фоайето на библиотеката ще се състои акцията „Подари си книга, почувствай топлината на Коледа”. За втора поредна година Пловдивската народна библиотека дарява книги на своите потребители и гости. Екипът на „Иван Вазов”  е подготвил за даряване много екземплярни заглавия от фондовете си.

На 15-ти стартира и Седмицата без глоби. Вратите на библиотеката ще бъдат отворени за потребители,  просрочили датата за връщане на заети библиотечни документи от Библиотеката. Задълженията се опрощават само,  когато  потребителят върне всичко. Заповядайте и върнете „забравените” книги, без да се налагат санкции, канят любезно от „Иван Вазов”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…