Тазвечершният дебат ще започне в 18 часа в зала "Лотос"(ул. „Христо Г. Данов“ 34) с вход свободен.
ТЕМА НА ДЕБАТА: Достъп на независимите културни оператори до общинската инфраструктура за култура

Целта на дебата е да обсъди въпроси относно употребата на общинската инфраструктура за култура, административните наредби и регламенти, както и какъв е досегашният опит на независимите културни оператори в тази сфера и дали може да се подобри моделът на работа.

-
УЧАСТНИЦИ В ДЕБАТА:

МОДЕРАТОР – Виктор Янков

ВИКТОР ЯНКОВ е от Стара Загора, завършва езикова гимназия Ромен Ролан в родния си град. От 2006 г. започва да работи като водещ в регионалния център на БНР. През 2008 г. се мести да учи и работи в Пловдив, където завършва „Политология“. Той е сред издателите на вестник „Млък“ и сред сценаристите и създатели студентското телевизионно предаване „Студио ВУЗ“. От 2010 до 2012 година е водещ и съсценарист на литературното предаване „Метафора“ по БНТ2. През 2012 година е куратор на фестивала „Улица Отец Паисий“ – ТЕКСТ. От 2013 година Виктор Янков е фестивален директор на „Нощ на музеите и галериите – Пловдив“. През 2014 създава музикалното предаване „Молескин“ по Радио Пловдив.

ДЕБАТЬОРИ:

ИЛИАН ИВАНОВ е директор на Дирекция „Правно-нормативно обслужване“ към Община Пловдив.Организира и координира цялостната дейност на юрисконсултите и служителите на дирекция "ПНО" и юрисконсултите, работещи в останалите звена на общинската администрация и районните администрации. Осигурява спазването на законността и ефективното осъществяване на дейността от община Пловдив.

Арх. МАРИЯ СТОЯНОВА е зам.-председател на управителния съвет на Камарата на Архитектите в България – регионална колегия Пловдив, член на Експертния съвет за устройство на територията към Община Пловдив, част от организацията на ежегодния „Пловдивски архитектурен форум”.
Също така тя е основна част от екипа , който се опитва да възстанови кино „Космос”, с опит във взаимодействието с общината. Мария е част от инициаторите и двигателите на „Кино Космос – място за култура” и „Кино Космос – Кота култура” от програмата на „Пловдивски архитектурен форум” и „Нощ на галериите и музеите”.

ДЕСИСЛАВА ХРИСТОЗОВА подготвя магистърската си работа по Артмениджмънт, а в отдел „Култура” на Община Пловдив е страши експерт, като отговаря за различни събития и фестивали от Културния календар. Държи да е близо до създателите на качествен културен продукт, като цени добрата работа в екип и намирането на общ език с различните културни оператори. Работата в сектора описва като интересна, динамична.

ИВА ГЕШЕВА завършва магистратура с инженерна специалност, след което магистратура в УНСС - София - Финансово-счетоводна и правна дейност на фирмата и Публична администрация. От 1991 г. работи на различни по вид мениджърски позиции в частния сектор. От 2013 ръководи на ДК „Борис Христов“, Пловдив, използвайки опита си на администратор и мениджър. Задачата ѝ като ръководител е най-вече в администриране на сградата.

ЕМИЛ МИРАЗЧИЕВ завършва Художествена академия в София, специалност графика. Специализира графични техники в графична база “Rosler” – Лайпциг, Германия. Работи в областта на инсталациятя, видео, фотография, графика, ръчно лята хартия, обекти. Участва в множество международни триеналета, биеналета и представителни изложби в Унгария, Полша, Канада, Великобритания, САЩ, Португалия, и др. Има над 15 самостоятелни изложби в страната и чужбина.Член на Съюза на българските художници, член на Дружеството на пловдивските художници, член-основател през 1990 г. на авангардната група “Ръб”. Управител на Фондация ”Изкуство днес” – инициатор и основател на Центъра за съвременно изкуство в баня “Старинна” в гр. Пловдив.

ВЕСЕЛИНА САРИЕВА завършва Славянска филология в Пловдивския университет, където е преподавала сръбска и хърватска литературa. През 2004 година заедно с Катрин Сариева основават галерия Sariev Contemporary Пловдив. Целта на галерията е да развива и представя съвременното българско изкуство в България и на международната арт сцена. Галерията е припозната като една от най-интересните и развиващи се от Източна Европа. Има участия в редица панаири за съвременно изкуство - Виена, Истанбул, Рим, Шанхай, Брюксел. През 2007 отново с Катрин Сариева основават Фондация “Отворени изкуства”, чиято известност и признание са свързани с “ Нощ на музеите и галериите – Пловдив“, както и проектите: Фестивал “Улица Отец Паисий”, “Алтернативна карта на Пловдив” , “Въведение в съвременното изкуство” , “Проект 0” и др. Третото съвместно начинание на Сариеви е artnewscafe, създадено 2008 г. - малко градско място с напитки, арт-информация и живи случки, което събира и насочва към света на съвременното изкуство и култура.


-
Българска мрежа за граждански диалог е проект на Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов“, София, в партньорство с VT EVENTS, Велико Търново, Международно дружество „Елиас Канети“, Русе, Сдружение „Фабриката“ и Хлебните къщи, Габрово, Сдружение за съвременно изкуство и култура „Различният поглед“, Стара Загора, Фондация „Крео Култура“, Варна и Фондация „Отворени изкуства“, Пловдив.

Проектът „Българска мрежа на граждански диалог“ (BG05/635) се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространсто 2009 – 2014 г.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…