Кои автори са отличени от журито в четвъртия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев” ще стане ясно в сряда, 15 октомври, от 18.30 часа в книжарница „Хермес – Централ. 109 поети от цялата страна на възраст до 45 години се включиха в анонимната творческа надпревара. Жури в състав проф. Огнян Сапарев и писателите Йордан Велчев и Станислава Станоева определи кои автори да получат призове на името на бележития български поет.

Освен традиционните първа, втора и трета награда, организаторите са предвидили и три специални награди за стихове в конкурса, посветен на Добромир Тонев – наградата на Радио Пловдив, ваучер за екскурзия и нощувка с вечеря за двама в централен пловдивски хотел.

За втори път е предвидена и награда за поет студент. Тя се отпуска от Филологическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски” и ще бъде връчена от Декана на факултета доц. Живко Иванов.

Литературният конкурс за поезия „Добромир Тонев” се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите - Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев” и със съдействието на ИК „Хермес”, ПУ „П. Хилендарски“, Туристическа агенция „Ана Травел”, хотел „Одеон”, както и с медийното партньорство на Радио Пловдив и БНТ – Пловдив.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…