Голям интерес сред колеги и ценители предизвика откриването на изложбата на Станка Александрова „Всяко утро е различно“ – дебют на младата художничка в Градската художествена галерия (ул. „Княз Александър I“№15). Колоритът на картините - предимно маслена живопис, разбуди пролетно усещане у посетителите, очакване за щастливи, позитивни изживявания. Възприятията бяха подсилени от прекрасните изпълнения на китара на Хари Нигохосян.

 

Авторката е постигнала единно внушение на цялата експозиция, обединена от заглавието и емоциите, които го формират. Както тя споделя:

 

„Вглеждайки се в ясното, свежото време, долавям трептенето на средата, движението на въздуха - сякаш всичко пулсира и диша. Слънцето е ново всеки ден и всяко утро е различно. Именно при утринното време това усещане е най-силно. Това чувство трае само секунда и стига за много време напред.“

 

Подкрепяна в своите творчески усилия от близките си, Станка Александрова

 

се радва особено много на вдъхновяващите я двама Павловци – съпруг и дете. Изложбата беше открита от известния галерист Ганю Ганев и може да се разгледа до 16 март.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…