Художникът Таня Харизанова открива самостоятелна изложба в галерия U P.A.R.K. на 22 октомври. Тя идва с творчеството си в Пловдив за първи път и очаква да се срещне с публиката под тепетата.

За пръв път излагам в Пловдив. Това е отговорно, за да не кажа трудно. „От високо, отвисоко, от Пловдив“, казват тук и не се шегуват.

Обичам Пловдив по особен начин, за който не съм длъжна да се обяснявам в шаблонни любезности. Факт е, че тук се чувствам добре. Първата ми изложба сигурно ще подсили това усещане.

Трудно се движа в свят, в който търпението отдавна е изчерпано, а е останала само издръжливостта. Сега дойде и този вирус, който красиво задълбочава творческата самота, но руши човешките отношения, особено онези с любимите хора. Затова и някои от моите Аз-ове тръпнат от очакване да са прегърнати, а други от ужас да не би да бъдат. Трудно се уча да минавам през битието с усмивка като подозирам какъв ще е финалът. И въпреки това намирам свободно време за оптимизъм, да се чудиш на какво отгоре? Заради изкуството, вероятно, като форма на утеха. Дано не е единствената.  

Именно за пловдивската публика събрах фигурални платна, които в най-голяма степен мисля да ме представят. В тях е пътят от нещото към личността. Трансформацията от ТО към АЗ. Краят остава за вас."

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…