С магична пачуърк техника Дружество на пловдивските художници дарява усмивка и красота в навечерието на празниците

В края на всяка година събираме парчетата си от дни пълни с успехи, с битки, спомени. Да събираш, да залепваш са тайнствени занимания. А в тайнствата винаги има приказност. В света на една невероятна магия ще ни потопят няколко дами – приложнички  от Унгария.В навечерието на Коледните и Новогодишните празници ДПХ и Унгарски културен институт подаряват на пловдивчани изложба пълна с добро настроение. 

Откриването на експозицията ще бъде на 2 декември от 17 ч. в галерия „ПЛОВДИВ“ – Общински съвет. Официалната церемония ще бъде в присъствието на г-н Дончев – Директор на Унгарски културен институт и Председателя на ДПХ – Снежана Фурнаджиева.

Изложбата пачуърк – „Дебрецен, градът на цветята” представлява различни творби на жени от всички краища на Унгария, които  членуват в унгарската гилдия по пачуърк. 

Сдружението съществува от 1989 г., а до момента е разпространено в 8 региона с около 60 активни групи. Всяка година различните региони организират срещи, в рамките на които обменят опити и показват новите си творби или шият с благотворителна цел. Запазвайки традициите на предишните работилници, новите членове ушиват парче с размери 20х20 см. Съставената от отделните блокчета огромна „Визитна картичка на работилницата“ представя всички членове на организираните събития в страната. От лятото на 2004 г. работилницата е член на Европейската куилт (пачуърк) организация (EQA). От самото начало на създаването си Сдружението счита за важна цел да осигури възможност за преквалификация и усвояване на нови техники на членовете си. Редовно организират курсове в най-различни населени места в страната. Много са популярни летните лагери с продължителност от няколко дни или седмици, в които се научават новите методи. 

Експозицията ще продължи до 10 януари. 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…