ТУНЕЛЪТ е намеса в рамките на фестивала, организирана от Алдо Джаноти (Австрия)Проектът ще представлява  симулация на построяването на тунел.  Алдо ще направи копки, т.е. ще започне изграждането от Капана. Работата по строежа ще приключи в зависимост от крайните точки, с които тунела може да се свърже. Запитване сред  гражданите на Пловдив ще подкрепи възможните дестинации на тунела в процеса на изграждане. Те ще предлагат своите мнения и гледни точки за това, до къде трябва да свършва този тунел.
Тунелът всъщност се състои от два пътни тунела- единият отвежда движението навън, а другият въвежда трафика през него. Всеки от тях е с две пътни ленти, в допълнение с трети малък вентилационен тунел.
Мненията на гражданите за това, до къде да се простира тунела ще бъдат визуализирани от Алдо Джаноти.

Авторът използва тунела като метафора за възможни и въображаеми реалности. Това е експеримент, правещ утопиите видими в един свят, който изглежда изпълнен с безкрайни възможности. Заедно с местните студенти по архитектура и социология Джаноти анализира резултатите и предложенията на интервюираните, за да проучи практическото въздействие, което тунели от такъв вид оказват върху живота на местните жители. За целта той си служи със статистически данни и чертежи.
Представянето на резултатите от въображението на пловдивчани ще се състои на 16 октомври от 16:00 на  ул. Железарска 37, Капана

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…