Павел Найденов е пловдивчанин, Павел Найденов не е пловдивчанин. Павел Найденов е... Довършете сами изречението. Има хора, за които рожденото място е просто отправна точка за последващия номадски път, който им предстои. Павел е един от тези номади.

С пърформанса си "Обичам те, не те обичам" той прави своето лично обяснение в любов, но и в нелюбов към града, с който той силно се идентифицира - Пловдив. Павел ще участва в Нощта на музеите и галериите на 13 септември, като ще покаже това, което е подготвил специално за феста, точно в 21 часа в PLOVEDIV зоната в Капана, на ул. Куртевич №3. Бермудският триъгълник на България нарича той Пловдив. Град, в който според автора, можеш да се изгубиш безвъзвратно, но е вероятно и да се намериш. А после отново да се изгубиш. Пловдив, който е всичко това, което не е. Който не е нищо от това, което е. Град на конфликти. Град на контрасти. Град, който ми даде и отне всичко, казва Павел. Град, от който, когато си отивам, зная, че ще се върна.

В пърформанса си той композира противоречиви знакови символи от съвременната среда на града. Композицията включва: палми и джамия, показва средата „Ричард Клайдерман + джаз + чалга“ битуваща в един декар пространство ( около Джамията и Капана), пъплища от хора тръгнали на поклонение към Аллах или Исус, с дюнер в ръка. Празноглаво дефилиране и кокошо доминиране. Този миш-маш се материализира в аудио микс, специално направен за пърформанса. Зрителят-воайор ще наблюдава пърформанса през малък прозорец на мазето, на стара къща в кв. Капана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…