„Plovdiv Fresh Music Festival“ ще събере на една сцена млади изпълнители от цяла Европа

Plovdiv Fresh Music Festival е най-младият фестивал в рамките на Есенния салон на изкуствата Пловдив‘2017 и ще се проведе от 7 до 9 септември. Фестивалът има за цел да бъде своеобразен „събор“ на млади и талантливи творци от цяла Европа, платформа за различни жанрове музика, която да внася допълнителна „свежест“ в многоликия  културен живот на Пловдив.
 
7 септември, 21:00 ч. - Откриване на Plovdiv Fresh Music Festival  на Античен театър с голям концерт на Баварския Младежки Мандолинен Оркестър.
В програмата ще звучат обичани класически произведения и ярки образци на  съвременната и развлекателната музика.

 8 септември, 19:00ч.  – “TERRA NOVA” в Културен център „Тракарт“, Пловдив.
В концертната програма са включени произведения на младите композитори от България и Германия  Александър Матюсън, Максимилиян Цимерман, Светлин Христов, Клаас Краузе и Феликс Бьонигк, които ще концертират заедно със студенти по инструментално изкуство от Национална Музикална Академия "Проф. Панчо Владигеров” – София. Голяма част от произведенията включени в програмата са писани специално за фестивала и ще бъдат представени за първи път пред пловдивската публика.
 
9 септември, 21:00 ч. - Закриването на Plovdiv Fresh Music Festival ще събере пристрастените към джаза и джем-сешъна пловдивчани и гости на града в BeeBop Cafe.
Почитателите на импровизацията и свободното музициране ще чуят аранжименти на известни джаз-стандарти, оригинали и обработки на познати парчета от различни стилове в изпълнение на младите таланти Александър Матюсън (пиано), Клаас Краузе (китара) заедно с местни музиканти. Вечерта ще завърши с отворен джем-сешън.
 Цената на билетите е 10 лв. Продажба и на място преди концертите.
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…