Двадесетият Международен Фолклорен Фестивал – едно от най-емблематичните събития в Културния календар на Община Пловдив, стартира на 04 август  (понеделник). В предстоящото издание, участие ще вземат колективи от  6 държави – Гърция, Грузия, Китай, Корея, Латвия, и Сърбия. Домакините на фестивала ще бъдат – Ансамбъл Войводинци от село Войводиново, Професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” гр. Бургас и Фолклорен ансамбъл „Тракия” гр. Пловдив.

     Гражданите и гостите на гр. Пловдив ще имат възможността да се докоснат до фолклорното богатство на участниците по време на дефилетата по главната улица, които ще се провеждат всяка вечер от 17.30 часа. Те ще започват от Дом „Левски” и ще завършват на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” пред сградата на Община Пловдив.
     През цялата седмица, концертите на Античния театър ще започват от 20.00, като гала концертът за закриването на фестивала ще бъде на 08 август - петък.
     Вход свободен.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…