Гостуват артисти от Китай, Корея, Испания, Италия, Швейцария и САЩ

Танцовата компания на Джеки Чан идва със зрелищния спектакъл Gateway

Седмото издание на ONE DANCE WEEK, стартира на 28 август в Пловдив. Фестивалът ще представи 17 спектакъла от 7 държави. След 6 успешни години в столицата, за първи път събитието се провежда под тепетата. В 10-дневната програма гостуват артисти от Китай, Корея, Испания, Италия, Швейцария и САЩ, както и най-интригуващите проекти на съвременната танцова сцена в България.
Международната програма включва 8 спектакъла в различни формати и жанрове. Откриването на фестивала е със зрелищния Gateway на танцовата компании на Джаки Чан - Dragon KungFu. Шаолинските възпитаници ще покажат своя майсторски талант в два последователни дни в Дом на културата „Борис Христов” - на 28 и 29 август.

На 30 август в Драматичен театър – Пловдив е представянето на корейския съвременен танцов проект на хореографа Хо Йон Ким – 6 градуса. Същия ден, но в Дома на културата зрителите могат да видят КВАНТ или Ода за молекулярната физика за 6-ма танцьори, спектакъл на знаменития швейцарския хореограф Жил Жобен и визуалния артист от Германия Джулиус Фон Бисмарк, в който двамата се потапят танцьорите в изумителния свят на ядрената физика.

На 31 август същата сцена ще се превърне в Японска градина. Танцово-визуална приказка за деца, вдъхновена от красотата, простотата и изяществото на японската градина, се представя от италианската танцова компания ТРО.

Пърформансът СЛЯП на Джи Хий Лий от Корея е на 5 септември, отново в Дом на културата "Борис Христов". Доволно малодушен свят на сънародника й, хореографа Хой Уонг Риу, може да бъде видян на следващия ден в Драматичен театър – Пловдив.

Нюйоркската танцова компания SIDRA BELL представя спектакъла Голота на 6 септември в Дома на културата, а испанците от ДЕЛВЕРЕС ще спрат дъха на публиката с неочаквана вертикална танцова интерпретация на „Алиса в страната на чудесата“ в техния проект Повтаряй след мен (вход свободен).
Българският шоукейс предоставя възможността на най-интересните български артисти в областта на съвременния танц да се срещнат не просто с публиката на фестивала, но и с фестивални програматори и селекционери от цял свят. Покана за участие в ONE DANCE WEEK тази година получиха: Сдружение „По действителен случай” и техния пърформанс „Идентичност” - на 29 август в Тютюнев склад; THE JUNGLE. SOFIA IS BURNING! - танцов експеримент на Красен Кръстев, който хореографът развива в рамките на Българо-Швейцарския проект „Dance Connected“ - 29 август в Stage 51. На 30 август в Драматичен театър – Пловдив Вили Прагер и Ива Свещарова представят „Нашето последно па де дьо”. Пак там, на 30 август, гостува NO MOVEMENT NO SOUND, пърформанс на Ида Даниел.

Мартин Пенев и Станислав Генадиев се включват в програмата на ONE DANCE WEEK с танцовата миниатюра BIG GUN - на 31 август в Дом на културата "Борис Христов". Същият ден той е домакин и на АНТИГОНА – ТОВА СЪМ АЗ на Галина Борисова и "Траектория на желанието" на Мила Искренова. MAYDAY на DERIDA DANCE гостува на 5 септември в сградата на Държавна опера – Пловдив. На 6 септември на Открита сцена танцовата компания POP&ROLL представя „Без-крайно“, една невиждана до момента колаборация между стрийт танците и съвременния танц.

Детската програма включва както спектакли за деца, така и танцови ателиета, които въвеждат и приобщават най-малката публика към жанра съвременен танц. Танцовите ателиета са модул, адресиран към професионалисти и развиване на професионалната сцена.

Кинопрограмата цели разширяване познанието и разбирането за танц.Основната й мисия е да запознае публиката със законодателите в съвременния танц, както и с големите танцови шедьоври, като представи серия от документални филми, посветени на световноизвестни артисти, хореографи и спектакли.Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…