Между 1 и 5 ноември фестивалът ще зарадва почитателите на джаза с нова музика и интересни съпътстващи събития

Пловдив Джаз Фест 2016 ще бъде открит официално в 18:00 часа на 1 ноември в Дома на културата „Борис Христов“. Преди на голямата сцена в 20:00 часа да излязат Хилда Казасян, Мира Кацарова, Белослава и Андрония Попова-Рони, които ще представят любимите си боса нова композиции в проекта, инспириран от фестивала – „Четири дами пеят боса нова“, гостите ще се насладят на изпълненията на Петър Момчев, Димитър Карамфилов, Атанас Попов и Шибил Бенев. Техният концерт ще съпътства представянето на тазгодишната изложба на Пловдив Джаз Фест. В рамките на събитието от 1 до 5 ноември посетителите ще могат да разгледат фотографиите на Павел Червенков и Диляна Флорентин. Съвместната изложба ще покаже творби с различно съдържание и концепция. В снимките на Павел Червенков са уловени скритите детайли и магичната атмосфера на софийските дворове, а Диляна Флорентин ще представи своите изящни черно-бели образи на артисти, свързани с музиката, които са заставали пред нейния обектив в последните няколко години.

Пловдив Джаз Фест се организира от Блу Ем, със съдействието на Общинска Фондация „Пловдив 2019“ и Община Пловдив, и ще срещне публиката с новите албуми на Zuco 103, Ричард Бона, както и с първия общ проект на Майк Стърн и Дейв Уекъл. Освен различните нюанси и ритми на латино джаза, който е основен акцент във фестивала тази година, в централната вечер на събитието ще чуем и Георги Корназов с един от най-добрите европейски джаз вокалисти - Давид Линкс, а след тях на сцената ще се качат и Камелия Тодорова с Ангел Заберски-син.

Другите музикални събития от програмата на Пловдив Джаз Фест ще се случат в Bee Bop Café, където всяка вечер след 22:00 ще има концерти и джем сешъни. На 1 ноември там ще свирят Hot Club de Plovdiv, които ще ни поднесат свежа порция джипси джаз. На 2 ноември Петя Данкова ще представи новия си албум. Следващият ден, в който на голямата сцена ще има два концерта, е запазен само за джем сешън. На 4 ноември, след концерта на Ричард Бона, в Bee Bop Café ще звучат Minimum Квартет и Лили Илиева, а в последната вечер фестивалът ще посрещне там новия проект на Николай Карагеоргиев.

До днес е срокът за участие в младежкия конкурс, организиран тази година от Пловдив Джаз Фест. На имейла на фестивала вече има доста изпратени записи. Селектираните артисти ще представят своите композиции пред журито и гостите на фестивала на концерт, който също ще се проведе в Bee Bop Café на 3 ноември, от 17:30. Тогава ще бъдат определени и наградени победителите в него.

Белгийският джаз вокалист, композитор и мултиинструменталист Давид Линкс ще пристигне в Пловдив по-рано, за да изнесе майсторски клас за млади певци – подарък за тях от фестивала.

Освен към младите музиканти тази година Пловдив Джаз Фест насочва вниманието си и към онези творци, които са оставили следа в историята на българския джаз през най-трудните години на неговото утвърждаване и развитие. От това свое издание фестивалът учредява награда за цялостен принос в джаза, която ще почете артистите, посветили целия си живот на музиката. Артисти, които дори сложният политически климат в миналото, когато джазът е бил забранен, не е успял да прекърши.

Друг интересен акцент от съпътстващата програма на Пловдив Джаз Фест е публичната лекция на Димитър Камбуров, която е със свободен достъп и ще се проведе от 16:00 часа на 4 ноември в новата камерна зала на Драматичния театър в Пловдив – Zoom Зона. Тази среща-разговор е посветена на писането за музика.

Повече за фестивала можете да откриете на plovdivjazzfest.com

Билетите за концертите са достъпни в мрежата на Eventim.

Тази есен джазът отново си е у дома – в Пловдив...

Подробна програма:

1 ноември, 18:00 часа, втори етаж на Дом на културата „Борис Христов“

Откриване на Пловдив Джаз Фест 2016 и изложбата на Павел Червенков и Диляна Флорентин

Петър Момчев и приятели – концерт

1 ноември, 20:00 часа, Дом на културата „Борис Христов“

Четири дами пеят боса нова – Хилда Казасян, Мира Кацарова, Белослава, Андрония Попова-Рони

1 ноември, 22:00 часа, Bee Bop Café

Hot Club De Plovdiv – джипси джаз концерт

2 ноември, 13:00, Дом на културата „Борис Христов“

Майсторски клас на Давид Линкс

2 ноември, 20:00, Дом на културата „Борис Христов“

Zuco 103 ще представят новия си албум Etno Chic

2 ноември, 22:00, Bee Bop Café

Петя Данкова – представяне на новия й албум

3 ноември, 17:30, Bee Bop Café

Концерт и награждаване на финалистите от младежкия конкурс на Пловдив Джаз Фест 2016

3 ноември, 20:00, Дом на културата „Борис Христов“

Георги Корназов представя „Величието на Кени Уилър“, със специалното участие на Давид Линкс

3 ноември, 21:30, Дом на културата „Борис Христов“

Камелия Тодорова и Ангел Заберски-син – “More than you know”

3 ноември, 22:30, Bee Bop Café

Jam Session

4 ноември, 16:00, камерна зала „Zoom Зона“ -  Драматичен театър Пловдив

Публична лекция на Димитър Камбуров 

„Който не пее, и зло да мисли, не пее: вреди и ползи от низовото писане за музика“

4 ноември, 20:00, Дом на културата „Борис Христов“

Ричард Бона ще представи новия си албум “Heritage“

4 ноември, 22:00, Bee Bop Café

Minimum Квартет & Лили Илиева

5 ноември, 20:00, Дом на културата „Борис Христов“

Майк Стърн и Дейв Уекъл Бенд 

5 ноември, 22:00, Bee Bop Café

Николай Карагеоргиев Квартет

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…