Очакват ни цели 46 събития и извън фестивална програма

15 спектакъла в три зали и много улични събития ни обещава тазгодишният фестивал на Куклен театър Пловдив – „Двама са малко, трима са много“. Залите, в които ще се играят представленията са тази на Кукления театър, Драматичен театър „Н. Масалитинов“ и на театър Хенд. Освен тях представления ще се правят и по улиците на града, както и на 3 балкона, нещо, което се прави за първи път в града. Те са на Драматичния театър, Античния театър и Римския стадион.

Фестивалът започва на 2-ри септември с ретроспективна изложба на кукли от фонда на театъра в 17:30 в Градска художествена галерия на ул. „Княз Александър“ и премиерата на дългоочакваната постановка „Дама пика“ с режисьор Веселка Кунчева, по текстове на Пушкиновата проза. Авторството е на Веселка Кунчева и Ина Божидарова. Главният състав е от ДКТ Пловдив, с гости Ева Данаилова и Пламен Димов. Поради големият интерес за представлението ще е състои и извънреден спектакъл на 8-ми септември.

Участниците във фестивала са от цяла България и света. От родната сцена ще можем да видим ДКТ Бургас, театър Аладин, Любляна, Стара Загора с улично представление, цирк Де Люлин, ДТК Сливен, Столичен куклен театър, Видински куклен театър и театър Хенд, които ще сложат финала.

От чужбина ще можем да се запознаем с творчеството на трупата на Маргарит Блъд от САЩ в сътрудничество с Димитър Димитров. Италия, която е символ на уличния театър. Там Андрея Фреди ще представи клоунада с публиката, а Теодор Борисов ще представи майсторството си с марионетки. Гърция ще покаже 2D представление за възрастни с плоски кукли. На 5-ти ще гостува театър Трен от Израел. Словения с „Лалето, патето и смъртта“. Литва за първи път идва в Пловдив. Четирима актьора от Украйна, Португалия и България ще създадат уличен групов ансамбъл от живи статуи. Майстор клоунада от Нова Зеландия и жонгльор от България ще направят колаборация на Главната улица.

Участниците ще се оценяват от реномирано жури, а най-добрите ще получат парична награда.

 

Очаква ни цяла седмица изпълнена с веселие за пораснали и непораснали деца, а пълната програма може да видите тук: https://www.facebook.com/events/1035594683223192/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…