"Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни

Национален фолклорен ансамбъл "БЪЛГАРЕ" ще представи премиерно своя четвърти авторски проект "ОСМОТО ЧУДО" пред пловдивска публика на 29 септември 2016 г., четвъртък, от 20 часа в Античния театър в града на тепетата. Пловдивската сцена е петата в страната, на която мащабната продукция ще бъде показана след бляскавата премиера на 14 юни 2016 г. в Зала 1 на НДК.

Христо Ив. Димитров - продуцент, сценарист, режисьор и хореограф на новия музикално-танцов фолклорен спектакъл от репертоара на именития ансамбъл отново предлага на зрителите нещо ефектно и неправено досега. "Осмото чудо" е уникално пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор чрез комбинация от филм и динамичните ни народни танци и песни. Водач в това пътешествие е един верен приятел на България отпреди близо век - ирландският журналист Джеймс Баучер, великолепно изигран от холивудския актьор Бен Крос. Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл "БЪЛГАРЕ" са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство.

Спектакълът "Осмото чудо" е посветен на паметта на щедрия меценат и обичан приятел Ян Чарлз Андерсон, на чиято внушителна финансова подкрепа ансамбъл "Българе" дължи появата си на професионалната сцена и първите си три авторски спектакъла.

Билетите за "Осмото чудо" на цени от 12, 15 и 20 лева от 1 август вече са в продажба в Билетен център пред Община Пловдив. Новият спектакъл на "Българе" е изключителното изживяване за родолюбци и емоционално предизвикателство за ценителите на фолклорното ни изкуство, в което пловдивчани могат да се убедят сами.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…