Започва 52-ият Международен фестивал на камерната музика

52-то издание на Международния фестивал на камерната музика в Пловдив стартира на 10 юни и ще продължи десет дни с концерт във всяка една от вечерите. И този път най-дълголетният в Европа и единствен по рода си у нас международен фестивал за камерно музициране съчетава изяви на музиканти от чужбина и на български изпълнители с международно признание – общо 28. В пет от концертите се представят камерни ансамбли от САЩ, Австрия, Украйна, Румъния и Турция. „София квартет” е българската формация в афиша. В другите три концерта се открояват имената на музиканти от Пловдив със световна известност, представители на три различни поколения – проф. Николай Стойков, Мичо Димитров и Николай Маринов.

И този път знаковият за Пловдив музикален форум ще звучи от подиума на Етнографския музей. Началният час за всички събития там е 20.00. Жива е и традицията Фестивалът да отбелязва юбилеи на именити музиканти. На 12 юни видният български композитор и педагог проф. Николай Стойков ще чества своята 80-годишнина с Авторски концерт.  А пловдивският цигулар с международен ореол Мичо Димитров ще отбележи 60-та си годишнина пред фестивалната публика на 15 юни.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…