За седма поредна година в града под тепетата се провежда „Здравей, Здраве” с мисията да популяризира здравословния начин на живот във всички негови аспекти- физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Тази година фестивалът ще се проведе в дома на културата „Борис Христов” и градската градина, където са  събитията в програма „Движение и спорт”. Организаторите са подготвили силна програма от лекции, практически занятия, работилници, йога и двигателни практики, музикална и артистична програма. Всичко това с движещата енергия на СПОДЕЛЯНЕТО. Всички лектори и модератори,  водещите практики и медитации, както и самите организатори са доброволци, които споделят своите умения с гражданите и гостите на Пловдив, а входът е безплатен! Фестивалът е обичан и популярен форум на живеещите в България наши и чуждестранни граждани, които имат интерес и желание да живеят, мислят, чувстват и работят здравословно. Тази година енергията и вниманието на организаторите и над 65 лектора са насочени изцяло към децата-които носим вътре в себе си, като вътрешни деца и тези, за които като родители, баби, лели, учители, по-възрастни приятели отговаряме. За мото на фестивала е избрано: ДЕЦАТА В НАС, ДЕЦАТА ОКОЛО НАС.

На земята от последните 10 –20 ина години се раждат нови деца с отворени сетива, със събудени духовни умения, тяхната чувствителност и познания изискват от нас по-възрастните, правилно отношение. В лекциите са засегнати теми, които могат да насочат родителите и учителите към едно по-адекватно взаимодействие с децата на новото време като например: как да създадем здравословна среда за тяхното отглеждане, как да организираме според фън шуй детска стая, какви са принципите на Оренда педагогиката, какви превантивни мерки да вземем при опасност от употреба на наркотици. На темата за наркотиците е посветена дискусия, на която водещи психолог и психиатър ще отговарят на въпроси. Интересни теми се отнасят към родовата памет и неродените деца към мисълта преди зачеването и пренталното развитие на децата, както и житейската мисията на родители и деца от ранна възраст и много други. Към 40% от лекторите за първи път се представят на форума, а темите в огромната си част са новаторски. Програма „Спорт, йога и движение” представя много богат избор от спортно-двигателни практики, танци, релаксиращи техники. Тази година има предвидена зала за провеждане на медитации, на които водещи духовни практици ще водият лечебни медитации.

Фестивал „Здравей, Здраве”ще се проведе на 16 и 17 април 2016, Пловдив, Дом на културата „Борис Христов” и е повече от събитие, то е мисия на която са се посветили професионалисти от различни сфери, обучавани у нас и в чужбина, в това число и лекари. Организира се от екип доброволци ведно с Община Пловдив и Общинска фондация „Пловдив 2019” и напълно отговаря на духа на този древен град: ЗАЕДНО, толерантно и вдъхновяващо, с грижа и любов за всеки.

Пълната програма и подробна информация за фестивала на www.zdraveizdarve.org

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…