Истински празник за пловдивчани предстои в края на месеца.

Колорит, танци, музика, благотворителност и много, много бира ще направят събитието едно от най-значимите в културния живот на Пловдив.

„Капана фест“ е пъстър, свежарски и различен от познатите ни до сега,тридневен фестивал, който ще стартира на 29-ти този месец и ще бъде изпълнен с цвят и разнородност. В него различни прояви на изкуството ще се слеят в едно – от музика и танци, през кино и литература, до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност. Павираните улички ще се превърнат в лабиринт за артисти и посетители, и ще постави Пловдив до културни и екзотични центрове като Барселона, Лисабон и Истанбул.

Какво е един празник без музика? С тази задача се заемат няколко български музиканти, които ще се погрижат за настроението на публиката с изцяло авторска музика в две музикални теми: „Вечер на духовИте“ и „Фънки соул джаз безобразие“. Откриването на фестивала ще направят проект „Българи“ с участието на знаменитата Янка Рупкина. Нейният мистичен глас ще се слее с хип-хоп бийтове, а фолклорните ритми със съвременно звучене. След нея ще се появят момчетата от Acoustic Corporation, които ще обработят етно ритмите във фънк и браз. За финал на първата вечер ще можете да видите пловдивската група Freestyle, чиито фронтмен е гласът на българската соул и хип-хоп сцена Бобо, който ще  пренесе присъстващите в един лирично-музикален свят с топлия си тембър.

Капана не само ще звучи, но и ще твори. Колкото повече – толкова по-добре. Вече доказалото се Арт място на Пловдив ще остави стените си в ръцете на двамата прекрасни графити майстори, Nassimo & Stern, чиито ръце са вдъхнали живот и цвят на не една и две сгради, както в страната така и извън нея. Те ще запазят духа на Капана, но и ще му вдъхнат свеж облик чрез своите флакони.

Имаме музика, имаме и цвят, но трябва още нещо… Танци! Брейк денса е произлязъл от уличните танци, затова идеално се вписва в цялостната концепция на събитието. За озвучаването  на уличната хип-хоп култура ще се погрижат Skill & DaBre. Освен това, латино ритми ще озвучат арт лабиринта, за да го превърнат в един истински карнавал, който май ще напомни за карнавалите в Рио!

Уличните спортове все повече се утвърждават в стрийт културата, затова няма как и те да бъдат подминати. Хората от Contrabanda ще предоставят свободно свои рампи за ползване на скейтъри и манияците на ролери.

Сред такава пъстрота и колорит в Арт кътчето на Пловдив, няма как да не си запазим някакъв спомен. Освен забавлението и емоциите, които пловдивчани ще отнесат вкъщи, те ще могат да се сдобият и с нещо друго. За целта ще помогнат  „Базар на плочата“ и „Базар на книгата“. Освен това ще има и вело базар, както и Т-шърт фест с надслов „Изкуството на българската тениска“, а да създаваш изкуство върху дрехи никак не е лесно, но пък е адски готино!

И тъй като Капана празнува, не може да не споменем уникалния по рода си Бийрфест, който ще се проведе пред любимата на мнозина пловдивчани бирария „Котка и мишка“. Пред заведението, освен да потанцуват, любителите на качественото пиво ще могат да се насладят на редки вкусове и качествена бира. И не само! Ще има представяния на различни бири, българска крафт бира както и варене на любимото пиво. След приключването на музикалните събития, гостите на фестивала ще могат да продължат празненството в някое от любимите в квартала заведения, като „Котка и мишка“, „Basquiat“, “Terzo Mondo”, “Monroe”, “NoSense”.

И тъй като освен, че е арт, Капанa и помага, и е толерантен. Ще си има две кътчета за благотворителност, в които можете да бъдат дарени средства или да се закупи нещо. Пък и няма по-приятно усещане от това, да се забавляваш и помагаш едновременно.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…