Вълнуваща селекция с наградени филми от целия свят идва на предстоящия през март София филм фест в Пловдив, който ще се проведе от 17-ти до 27-ми март в LUCKY Дом на киното.

Фестивалът стартира  с едно извънредно и предпремиерно за България събитие – на 9 март от 18:30 часа за първи път у нас ще бъде прожектиран най-новият филм на сръбския режисьор Душан Милич „МРАК“. Неговият автор лично ще представи в Пловдив копродукцията между Сърбия, Дания, България, Италия и Гърция.

Един от акцентите в програмата е японският „Карай колата ми“ – номиниран за 4 награди „Оскар“, сред които за най-добър филм, за най-добър международен филм, за режисьор и за адаптиран сценарий. Филмът е по разказ на Харуки Мураками от сборника му „Мъже без жени“.

„Карай колата ми“ разказва за успешен театрален актьор и режисьор, който страда след смъртта на жена си. Той приема предложение да участва в театрален фестивал в Хирошима, но трябва да повери колата си на мълчаливата млада жена Мисаки Ватари, която е и много опитен шофьор. Филмът вече получи много положителни отзиви на фестивала в Кан, като спечели и награда на ФИПРЕССИ.

Носителят на „Златен лъв“ от Венеция „Събитието“ също пристига за София филм фест в Пловдив. Лентата ни пренася в 60-те години във Франция и борбата на случайно забременяла студентка, която е на прага да направи аборт, за да спаси бъдещето си, дори под опасност от затвор. Филмът е по едноименния роман на Ани Ерно.

С необичаен герой ще се срещнем в американския „Червената ракета“. Шон Бейкър ни разказва за Мики Сейбър е западнала порнозвезда. Той се завръща в родното си градче в Тексас, но като че ли никой не го иска обратно. Разорен и безработен, той няма друг избор, освен да се върне да живее при бившата си съпруга и нейната майка. За да плаща наема, той се захваща отново с дребните си далавери, но една среща ще му даде надежда за ново начало.

Уникалния Уилям Дефо ще може да видим в „Комарджията“. Разказът ни вкарва в историята на бивш военен, който изкарва прехраната си с хазарт. Неочаквани срещи му дават възможност да помогне на нов приятел, с когото да отмъстят на общ враг.

Игралният „Отражение“ пък ще ни пренесе в реални събития от актуалното ни съвремие – войната в Украйна.  Хирургът Серхий е заловен от руските войски в зоната на конфликта в Източна Украйна. Докато е в плен, той е изложен на унижение, насилие и безразличие към човешкия живот. След освобождаването си се завръща в удобния си апартамент и се опитва да намери смисъл в живота, като възстанови отношенията с дъщеря си и бившата си съпруга. Серхий се учи как отново да бъде човек и баща за дъщеря си.

Бързо изгрялата кинозвезда Леа Сейду /Смъртта може да почака, Омарът, Това е само краят на света/ ще видим в страхотния „Историята на жена ми“, където си партнира с Луи Гарел.  Якоб Щьор, морски капитан, прави залог с приятел, в кафене, че ще се ожени за първата жена, която влезе.  И ето, че в заведението влиза Лизи ...

Фестивалът се провежда със съдействието на Община Пловдив.

 

Image Gallery

View the embedded image gallery online at:
https://www.kapana.bg/afish/festivali/item/17526-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-4-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD#sigProIdf1286a4c6b

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…