Стартира един от най-важните кинофестивали в България – националният фестивал за документално и анимационно кино „Златен ритон”, организиран от Националния филмов център. Форумът се отрива днес и ще продължи до 6 декември под тепетата.  Безспорно Пловдив е мястото, където документалните и анимационни филми са „у дома си”, и традицията в това отношение датира от средата на 70-те години на ХХ в.

Фестивалният екран дава възможност на зрителите да видят цялата продукция за изминалата година – всички документални, анимационни, научно-популярни, експериментални български филми. Той дава рядък шанс на това кино, чийто живот иначе се ограничава почти само в телевизионните програми.  Освен прожекциите на филмите, които се провеждат в Lucky Дом на киното, фестивалът тече и в новотел „Пловдив”, където се осъществяват  пресконференции с екипите на филмите, фотографски и други изложби, интервюта, дискусии.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…