За първа година в Пловдив ще се проведе фестивал за алтернативното изкуство на младите творци "Alter-Native". Проектът предвижда в рамките на два дена да се проведат изложби, концерти, поетични четения, както и създаването на визуално и сценично улично изкуство по оживените публични пространства в центъра на Пловдив.

С пълна сила той трябваше да стартира на 27ми септември /събота/, но поради лошото време някои от събитията ще бъдат изместени за следващия ден. Кулминацията на програмата ще е в неделя от 20:00 часа в клуб "Библиотеката", когато ще бъдат наградени всички участници

27 Септември:

20:00 в клуб "Библиотеката" млади поети от цяла България ще четат своите произведения, а публиката ще има възможност да гласува и да избере победители.

22:00 в клуб "Библиотеката" ще се проведе награждаването на поетите, ще се презентира фоторазказ на Атанас Куцев от Африка и short film и ще свирят група X-ray.

28 Септември:

13:00 на Главната (в разстоянието между Общината и Пощата) художници ще рисуват картините си, като така ще създават произведенията си пред очите на всички в публична среда.

17:00 в пространството между площад Стефан Стамболов и хотел "България" - известно още като "Бингото" - ще започнат пърформанс артистите, като запазваме изпълненията за изненада.

20:00 в клуб Библиотеката - прожектиране на short films направени специално за фестивала, прожектиране на снимките на фотографите от самия фестивал и в почивките между прожекциите - група SummersBees, Acoustic Corporation и Петър Борисов. Награждаване на художниците след оценка от журито, както и награждаване на победителите в конкурса за есе на тема "Свободата няма граници" на MediaCafe.bg

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…