Флашмобове срещу обездвижването в 9 български града, част сме от акцията в 150 града на Европа

Стартират 150 флашмоба тази събота в 17:00 часа в цяла Европа като България се включва активно с девет града – Пловдив, Варна, Благоевград, Ямбол, Нова Загора, Монтана, Сливен, Кюстендил, Плевен. В България организацията върви много активно и всеки град е подготвил нещо уникално, специфично и изненадващо. В Белград затварят моста Branko's Bridge. В Будапеща ще танцуват в историческия център на града, в Чехия 300 участника ще танцуват на лодка, в Италия има над 20 града - участници.

Флашмобовете в цяла Европа и в България включват елементарни стъпки на една и съща музика. Поканени са да се включат всички желаещи – за ориентир се разпространява клип в youtube

. Всеки може да се включи и без да се е подготвял предварително – от малки деца до възрастни хора. Идеята на планираните флашмобове е да представят по интересен начин идеята, че всяко движение е полезно, че можем да направим нещо за себе си и за обездвиженото си тяло. И най-малкото усилие като лек танц, изкачване на стълби или просто ходене пеша водят до чудеса, свързани със здравето, психическата кондиция и красотата. Флашмобовете предхождат и промотират седмицата на движението MOVE Week, която ще стартира девет дни по-късно –от 29.09. до 5.10. До този момент в българската MOVE Week са заявили участие 34 града, с над 250 регистрирани събития и 108 организатори на събития. В 14 общини са планирани общински събития. Седмицата е подкрепена официално от Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Асоциацията на Общините в България, Национален младежки форум, Национално представителство на студентските съвети в България, Национална спортна академия.

В Пловдив флашмобът е на Римски стадион, Джумаята. Включват се танцово студио „Милениум”, спортен клуб Wow sport. Танцово студио Salsа de Cuba, Танцово училище “The Center”, Athletic Type Force – уличне фитнес, Арт център „Алехандро”, Деца от Частно училище “Класик”, Деца от училище „Гео Милев”, Модерна академия „Синдикат”, група от деца и младежи в неравностойно положение.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…