Ресторантът с името на известния гръцки остров ни изкушава с вкусна средиземноморска кухня

Миконос е в Пловдив звучи подвеждащо, но е абсолютно вярно, защото в непосредствена близост до Гребния канал , се намира най – модерната градска таверна в града на седемте хълма.

В ресторанта се сервира само автентична гръцка кухня. Тя съчетава в себе си западните и източните традиции, а главният коз на кулинарите са рибата и морските дарове. Качеството е безкомпромисно, а менюто – максимално опростено. По – голямата част от суровините са директно внесени от южната ни съседка, а останалите – от местни производители. Селекцията на рибата включва както средиземноморска, от водите на Гръцко море, така и черноморска, тъй като определени видове не отстъпват по вкусови характеристики на тази от южната ни съседка.

Още с влизането си ще попаднете на витрината с пресния улов, в който повечето риби са диви, а за почитателите на по – екзотичните вкусове има аквариум с живи лобстери. Те се съчетават превъзходно с макаронада с бял ( маслено лимонен ) или доматен сос. Макаронадата ( суха паста ), с която работят в Миконос, е с качество, гарантирано от произхода на зърната пшеница чак до яйцата от отглежданите в свободно стопанство кокошки и пъдпъдъци.

Атмосферата напомня на местните гръцки псаротаверни, където рибните деликатеси се приготвят с размах. Още за удоволстието да поседнеш в ресторанта с името на известния гръцки остров вижте в Lost in Plovdiv.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…