Все още не е ясно дали каменните улеи по тротоара на улица "Отец Паисий" в тупиковата ѝ част ще бъдат върнати след ремонта на участъка. В района се работи активно, като сиенитните бордюри вече са поставени, а старите изпочупени тротоарни плочки отдавна са премахнати. По пътната настилка тепърва ще се работи.

Изключително редките сиенитни улеи, от които има само няколко в целия град, които служат за продължение на улуците за оттичане на водата, са складирани и се пазят, научи "Под тепето". Още обаче няма решение от проектантите дали те ще се възстановят на старите им места. Интересно е, че по самите бордюри преди стотина години е издълбано продължение на тези улеи, които би трябвало да се възстановят на същите им места. Тези малки каналчета по самите бордюри се забелязват и днес на поставените вече места.

Ремонтът на тротоарите по ул. "Отец Паисий" вече е стигнал почти до кръстовището с "Патриарх Евтимий". Все още се редят павета по уличната настилка на север около ул. "Д-р Вълкович". Ремонтът обхваща не само самата улица - ремонтират се и части около подлеза, който слиза към ул. "Мария Луиза". Изцяло се подменя и настилката около изхода на подлеза на Понеделник пазара в посока "Отец Паисий". Там доскоро имаше паркинг, чиито вход се "заключваше" с метален кол и верига, които вече са премахнати. По думите на кмета Иван Тотев, там ще се образува пешеходна зона, след като договорът с наемателя е изтекъл и няма да бъде подновяван.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…