Новият хотел на "Розаимпекс" на самата граница с Цар Симеоновата градина е почти готов. Многоетажният хотел на ъгъла на "Кръстю Пастухов" и "Велико Търново" придобива финален вид в последните седмици и се изчиства неговият стил. Изглежда инвеститорите са заложили на имитативен стил, копиращ класицизма. Върху готовата конструкция се лепят изкуствени камъни, които да приличат на ключови камъни или т.нар. "лизени" по ъгъла на конструкцията. На покрива на сградата пък стърчат бутафорни шпилове. Положителното е, че поне в общия си обем сградата не се натрапва и не стърчи над съседа си по улица "Велико Търново", макар че доста захлупва красивата къща на Моллови в посока Музикалното училище.

Сградата е в историческия център, пълен с оригинални, но неподдържани 100-годишни постройки. Новата постройка от инвеститора "Розаимпекс" ще бъде хотел с подземен паркинг. Според информационната табела, хотелът трябва да бъде готов до 30 месеца след началото на строежа, т.е. до края на месец февруари.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…