Мазето на изоставената сграда е наводнено

Инвестицията в имота с два входа и 5 нива е зарязана доникъде

Таня Грозданова

Представяме ви поредния имот от поредицата на Под тепето по списъка с емблематични сгради и къщи паметници на културата в централната градска част, които са предвидени за продажба в Програмата за управление на общински имоти за 2018-а година. Предстои документът да бъде разгледан на сесия на Общински съвет на 31 януари.  

Това е апетитен имот на ул. „Стръмна” № 8 „А“, на ъгъла преди да започне Уличката на занаятите в Архитектурно – историческия резерват „Старинен Пловдив“. Имотът е описан в Програмата така: „ПИ 56784.519.61, 5/6 ид. части от 251 кв.м., ведно със самостоятелен обект“.

Попадайки на мястото ще видите реставрирана във възрожденски стил със съвременни материали външна част на голяма и раздвижена сграда. Входовете са два, но единият зее отворен.

Вътрешността на къщата е решена разчупено, напомня на малък сеемеен хотел или хостел. Виждат се 5 нива и ясно личат следите от строителна бригада, която все едно си е тръгнала спешно от обекта. Личи и че мястото е разграден двор – захвърлени боклуци, бутилки и наводнено мазе.

Отключените врати на общински и съсобствени имоти, в които не живее никой, независимо дали са паметници на културата, са достатъчно красноречив символ, който оставаме без коментар.

Ако се ръководим от казаното в коментар за Програмата за управление на общински имоти от ресорния зам.-кмет Димитър Кацарски, че общината готви за продажба съсобствени имоти, в които притежава по-малка част, то тук ясно личи по описа, че става дума за 5/6 идеални части. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…