Print this page

Иван Колев е победител в турнира за 2017

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските градски байк серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

„Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорване битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

В най-оспорваната категория на мъжете, най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев успя да натрупа необходимия актив от точки и заслужено да да спечели Българските Градски Байк Серии за втори път в историята на турнира. 

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене – 14 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който постигна време от 1:36.42 мин. и освен първи в своята група се класира 3 в общото класиране от всички участници.
С две първи и едно второ място в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.  

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 мин. и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредихаосновните му конкуренти за спечелането на титлата - Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се представи едва 13 годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова. 

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…