Иван Колев е победител в турнира за 2017

Десетки колоездачи от цяла България премериха сили в зрелищния финал на Българските градски байк серии за 2017! Много адреналин и силни емоции превзеха града под тепетата, който за първи път бе домакин на подобно събитие!

„Тепето Ърбан Даунхил“ бе трети, финален кръг от градските серии и предизвика някои от най-добрите родни колоездачи в оспорване битка за призовите места. Трасето за състезанието беше изградено в парк Бунарджика и бе с дължина малко под 1 километър. Участниците в събитието трябваше да преминат за възможно най-кратко време през множество стълби, камъни, скокове и най-разнообразни специално изградени дървени конструкции.

В най-оспорваната категория на мъжете, най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, който премина по трасето за 1:33.33 мин. и се класира първи в състезанието. На второ и трето място след него се класираха Иван Колев и Росен Ковачев. С второто си място в Пловдив, Колев успя да натрупа необходимия актив от точки и заслужено да да спечели Българските Градски Байк Серии за втори път в историята на турнира. 

При юношите най-добро време успя да постигне младата надежда на родното планинско колоездене – 14 годишния Йордан Анчев от отбора на Райдърс Юнайтед, който постигна време от 1:36.42 мин. и освен първи в своята група се класира 3 в общото класиране от всички участници.
С две първи и едно второ място в сериите, Анчев спечели и турнира за 2017.  

В категорията на мъжете на 30 години най-бърз бе Петко Димитров, който премина по състезателното трасе с време 1:46.14 мин. и с победата си Пловдив стана и шампион на градските серии. До него на почетната стълбичка в неделя се наредихаосновните му конкуренти за спечелането на титлата - Камен Недков и Милан Димов.

При дамите най-добре се представи едва 13 годишната Изабела Янкова от град Тетевен, която успя да спре часовника на 2:07.25 следвана от Маргарита Христова и Биляна Беливакова. Това бе първото участие на младата състезателка в сериите, заради което тя се класира трета в турнира. Победителка в сериите за 2017 с актив от 280 точки стана Маргарита Христова. 

Всички призьори в отделните категории получиха парични и предметни награди, любезно предоставени от спонсорите на събитието – М Кар BMW дилър, Европейско Училище по Икономика и Мениджмънт, Animal България, Maxbike и други.

Българските градски серии се провеждат за трета поредна година и предизвикват някой от най-добрите родни колоездачи. Трите спирки на зрелищния байк екшън в градска среда тази година бяха Габрово, Плевен и Пловдив, а повече за сериите можете да намерите на www.race-series.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…