3D мапинг раздвижи фасадата на емблематичната сграда в НОЩта

Американката Мери Франк впечатли с аудио-визуален пърформанс вътре

Военният клуб танцува снощи. Ефектен 3D мапинг раздвижи фасадата на знаковата сграда във втората вечер от НОЩ 2017. Видео „изрисуването” на паметника на културата бе част от проекта на американката Мери Франк, като 3D мапинга бе дело на Creative Media Lab: Emerging Environments с куратор Петко Танчев. Творческият технолог и пространствен медиен дизайнер Мери Франк превзе сетивата на публиката вътре във Военния клуб, с аудио-визуалния си пърформанс SEED.

„Стъпващ върху предишни работи, SEED е сън от разгръщащи се пространства и деликатни структури. Изобразени абстрактно, обширни, пищни интериори се разпростират и сриват, движени от и успоредно с наслоени честоти абстрактен звук. Произведението се движи между загатната история и чиста абстракция, пространства и текстури, сложност и простота. Вдъхновено от архитектурата, то започва в затворени пространства с хаотично движение, преминава през лабиринт от пещероподобни коридори, неясни предели и гранични пространства, докато накрая достигне разгръщане и разцъфтяване”, разясниха организаторите на НОЩ 2017.

Военният клуб ще събира посетители и днес. През деня Creative Media Lab представя майсторски клас по TouchDesigner и анимация в реално време с Мери Франк. Уъркшопът ще покрие някои основи на генеративния дизайн и процедурната анимация, след това ще се съсредоточи върху определени начини на работа. Участниците ще се научат първо как да комбинират сложността на алгоритмичния дизайн с изразителността на персонализирано изработен 3D модел, а след това как да анимират тези композиции в реално време.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…