5 неща, които да правиш в лошото време
bez

 

Есен е. Навън е мрачно, не вали, а едва-едва ръмят ситни капчици. Времето не предразполага за приятна разходка навън, освен ако не желаете да се борите с влагата и вятъра. На всеки от нас се е случвало да има такъв ден, в който да няма настроение за романтични разходки под дъжда, но в същото време идея си няма какво да прави. Е, днес ще си предложим няколко алтернативи на скуката и сивото небе, които да ви помогнат да си прекарате един магичен ден, отделен само на вас. Дали ще комбинирате или не – зависи само от вас.

1.       Въпреки всичко излезте навън – всеки един град, без значение малък или голям, има в себе си някое малко уютно заведение, което да ви накара да се почувствате като у дома си. Открийте своето място, облечете се добре и смело напред. И не, компания не е нужна. Вземете някоя книга или просто заговорете непознат. Понякога такива случайни срещи имат интересен развой.

2.       Четете книга – класиката в жанра. Четенето е полезно и се препоръчва винаги и навсякъде. Препрочетете нещо любимо или пък най-сетне отделете време за онова издание, за което все не ви остава такова. Подарете си преживяване.

3.       Вземете си (или си направете) нещо хубаво за пиене – дали ще е бутилка червено вино, ароматен чай, силно кафе или просто мляко с нескуик – в студените дни нещо трябва да сгрее тялото и душата ви. Изберете го по свой собствен вкус.

4.       Отдайте се на хобито си – в забързаното ни ежедневие, все по-рядко ни остава време да правим това, което наистина искаме и обичаме. Дали ще рисувате, снимате, шиете гоблени или плетете зимни жилетки – сега е моментът!

 

5.       Отдайте се на мързел – мързелът е движещата сила към прогреса на човечеството. Без значение дали одобрявате или не по-горните предложения, понякога имате нужда просто да си почивате. Така че запасете се с вкусна храна, изберете си филм или подходяща музика и прекарайте следобеда лежейки на дивана, отдавайки се единствено на собствената си почивка. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…