Общината е дала разрешение за украсата само за Капана фест 

 

Поводът за акцията е търговската реклама върху тях и начинът, по който са окачени 

 

Надявам се поставянето на флагчетата бъде регламентирано, за да бъде удовлетворен обществения интерес, заяви зам.-кметът 

 

Общинската акция по премахването на знамената в Капана очаквано предизвика множество реакции в една или друга посока. Едни са привърженици на свалянето им, други искат цветове, а и сянка над паважа в квартала. Под тепето се свърза със зам.-кмета по културата Амелия Гешева по казуса. Общината е дала разрешение за поставянето на цветните флагчета само в рамките на Капана фест, който вече премина. С организаторите на фестивала са проведени разговори и тяхно задължение бе знамената да бъдат премахнати след като събитието отмина. Аз също съм на мнение, че украсата подхожда на квартала, но има правила, които трябва да се спазват, коментира Гешева.

Тя разясни пред нас какви са причините за демонтирането на флагчетата. Първата от тях е, че по триъгълните парчета плат се съдържа търговска реклама, която е била разрешена само в рамките на Капана фест. За да бъде постоянна тя, трябва да се мине по друга процедура. Втората причина са няколко жалби, които са постъпили в общината. Те са по повод самото техническо окачане на украсата, което е по непредназначени за целта места, а именно кабели и климатици.

Надявам се, че поставянето на знамената да бъде регламентирано, за да бъде удовлетворен обществения интерес, заяви Гешева.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…