Красивата къща на улица „Май” бе пометена от строителните машини

Иво Дернев

Красивата къща на улица „Май”, за чието унищожаване Капана писа вече няколко пъти, окончателно отиде в историята. Багери пометоха 113-годишната сграда в последните няколко дни и завинаги промениха градския пейзаж в тази част от супер центъра на Пловдив.


Все още „живата“ стара къща, снимана преди няколко дни

На мястото на елегантната разчупена постройка ще се появи поредната нова сграда, която по никакъв начин не се вписва в този стар квартал. Това може да се случи по цялата улица „Май”, тъй като там няма регистрирани паметници на културата.

Припомняме, че събарянето на къщата на Димо Араджиев започна преди десетина дни, малко след смъртта на съпругата му, която до последно живееше във фамилния имот.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…