Знакови сгради в центъра на града оживяха с изумителния Фестивал на светлината, провел се снощи за Деня на Европа. Светлинни инсталации и 3D мапинг шоу направиха незабравимо празничното настроение в центъра на Пловдив. Стотици се насладиха на колоритното зрелище, което преобрази кметството, голямата сграда срещу нея над „Рафи“, бившият хотел Молле и ъгловата сграда към х-л България, сградите около стълбите на Каменица, Римския стадион и Цар- Симеоновата градина.

 

Чрез светлинните инсталации бяха представени различни европейски теми, преплитайки минало и настояще, културно наследство, антична история и бъдеще.

 

В месеца на европейските избори на 26 май честването на Деня на Европа е именно в подкрепа на едно от изконните права на човека – да избира. Шестте арт проекции пречупиха вечно актуалната тема през античната история на „Града на седемте тепета“ и богатото световно културно наследство, като преплетат минало и настояще. 3D филмът бе на тема „Заедно избираме нашето бъдеще“.

 

Инсталациите за празничното събитие са разработени съвместно с българското MP-Studio, носител на множество европейски награди за осветяване на знакови сгради в Европа и по света. Шоуто продължава и тази вечер, от 21.30ч.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…