Фото шедьоври от цял свят провокират въображението на площад Централен

Наградиха призьорите от V Международен фото салон Пловдив 2018 с откриването на форума

Фото шедьоври от цял свят ще провокират въображението и емоциите на пловдивчани и гости на града от днес до 15 юли на площад Централен. Официално бе открита изложбата от наградени снимки в конкурса на юбилейното пето издание на Международен фото салон Пловдив 2018. Форумът стартира с награждаване на призьорите в престижната фото надпревара. За награди се бориха 944 фотографии на 282 участника от 49 страни, като отличени бяха 105 кадъра от 36 държави. Повечето от тях са изложени на открито в центъра на града и могат да бъдат видени. А дори и снимани, както правеха повечето гости на събитието днес.

Най-активни в конкурса бяха родните фототворци. 27 майстори на обектива от България спечелиха общо 43 награди от Международния фотосалон, като много от тях лично получиха призовете си под първоюлското слънце на площада.
Благодарим на всеки един участник, тъй като смисълът на творенето е споделянето, обърнаха се към присъстващите фотографи организаторите на събитието от „Рефлекси“ ООД.

Фотосалонът е под патронажите на Международната Федерация за Фотографско Изкуство (FIAP), Фотографско общество на Америка (PSA), Фотографското общество на Гърция (HPS) и Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ (НСФА).  Културната инициатива V Международен фото салон Пловдив 2018 е подкрепена от Община Пловдив и e включена в Календара на културните събития за 2018г.


 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…