Print this page

Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили

Боливуд избра Пловдив за снимките на мащабна продукция. Още в сряда уличките в Капана бяха превзети от декори, реквизити и снимачни екипи, а днес снимките продължават.

Това предизвика смут сред местните, които дори не са предупредени. Входовете на магазини и заведения са задръстени, а Синята зона е напълно неизползваема. Дори свободното преминаване на пешеходци е невъзможно. Всичко това се отразява негативно на бизнеса в квартала, където се говори за неустойки.

Боливуд не се съобразява с никого. Огромни камиони с реквизит, кабели и удължители, тълпи от хора, ретро автомобили и дори автобус са запушили улиците в Капана. Хората не могат да се доберат до работните си места, а заведенията не могат да се възползват от тротоарното право за маси, за което са платили. Собственик на магазин е бил принуден да затвори, защото екипът на продукцията влизал без разрешение и използвал електричеството му. Други дори не могат да стигнат до магазините си, а тези които успяват бързо разбират, че е напразно, защото в целия хаос клиенти няма.

Само за един ден Боливуд изгони хората от квартала, отряза знаменцата, разруши антипаркинг колчета и табели. Можем да си представим какво ще оставят след четирите дни, за които са наели пространството.

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…