Вече е средата на март месец, а ние си чакаме нетърпеливо пролетта и Националното прибиране на зимните дрехи в дъното на гардероба. Майката природа май няма план това да се случи скоро, но пък щом пролетта не идва при нас, то нищо не ни пречи сами да си я приберем вкъщи. Предлагаме ви няколко креативни идеи как декорирате дома си така, че да усетите най-сетне пролетта. Пък знае ли човек, природата може да завиди и да отпрати зимата най-сетне.

1. Мислете натурално

Съберете си подаръчета от природата и ги поставете в малки вазички или чинийки из целия ви дом. Пролетни клонки, камъчета, миди, пресни плодове – всичко, което ви направи впечатление, може да бъде така позиционирано вкъщи, че да внесе цвят и настроение.

2. Сменете мебелите

На зимата й ходят тъмните цветове, но пролетта си иска своята свежест. Ако в главата ви се е таяла идеята за смяна на мебелите – СЕГА Е МОМЕНТЪТ! Разбира се, не всеки има подобна финансова възможност, така че дори подмяна на тапицерията или ушиване на малки възглавнички за дивана и столовете, би било чудесна идея. Единственото важно е цветовете да са светли, свежи и най-важното – да отиват на самите вас.

3. Дайте път на светлината

Тежките зимни пердета внасят уют и топлина в дома ни, но е крайно време да си отидат на мястото – в дъното на гардероба! Заменете ги с ефирни, дантелени завеси, които ще внесат светлина в стаята и оптически ще я някарат да изглежда дори по-голяма. Пък и да си го кажем – Слънцето винаги допринася за доброто ни настроение!

4. Освежете спалнята

Спалнята – това е нашата малка крепост, в която се чувстваме най-уютно и защитени, именно заради това на нея трява да се обърне по-специално внимание. Заменете матовите цветове с флорални мотиви, дебелите юргани с прекрасни копринени завивки, а саксия с пролетни цветя на нощното ви шкафче, може да ви събужда всяка сутрин с усмивка.

5. Правете малки, но значими промени

Хванете някой силен под ръка и започнете да размествате мебелите. Пренаредете така, че диванът да е далеч от отоплителните тела и по-близо до гледката от прозореца и светлината. Скрийте от погледа си тъмното дърво в стаята, като изберете нежна покривка за масата и смените зимните аксесоари с пролетни – малка кошничка с природните подаръци, за които вече ви казахме или тюркоазена ваза, пълна с цветя.

6. Погледнете под краката си

С което искаме да кажем, че е крайно време да разкарате дебелия килим и да го замените с нещо свежо, леко и внасящо позитивно настроение в дома ви,

7. Сложете леки акценти

Флорални мотиви по лампата, сложени по-отрано боядисани яйца из къщата, че дори и да изрежете хартиени цветя и да украсите с тях пердетата. Всичко, което за вас означава пролет е крайно време да се появи в дома ви, под всякакви форми и размери.

 

Подаряваме ви и още няколко кратички бонус идейки, които биха ви били в помощ при пролетното декориране:

• Сменете семейните снимки. Знаем, че би ви било трудно да живеете без снимките на цялата ви рода от Коледното събиране, но все пак си представете от рафтовете да ви гледат усмихнатите лица, които бяха на почивка на морето миналото лято. Може да задържите тези снимки до тазгодишната ви ваканция.

• Ако диванът ви е загърнат с вълнено одеало, то станете веднага от компютъра си и го сменете с памучно. Все още ще ви топли, но вкарва мекота и лекота в цялостната обстановка.

• Вземете всички тежки свещници и ги заменете с кристални вази и красиви цветя.

• Декорирайте сами цветята си. Знаем, че ви е страх, но те не хапят, пък и да си го кажем честно – кой би се осмелил да ви критикува в собствения ви дом. След като на вас ви харесва, значи е хубаво!

• Заиграйте се с библиотеката. Едно освежаване и пренареждане никога не е излишно. По цвят, размер, автори или любов – дайте сила на въображението си!

 

И като за финал ви даваме най-важния съвет за пролетната декорация на дома ви – забавлявайте се! Да, точно така – нареждате цялото семейство в редица с по една задачка, надувате любимата си музика и просто дайте свобода на всичко, което сте си представяли, че искате да направите.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…