"Един местен човек дойде и ме попита: "Извинявай, но какво означава това?". Обясних му, че искам да покажа унищожението в Газа, като публикувам снимки в сайта ми, но в интернет хората гледат само снимки на котенца"

Банкси е уличен артист, почитан от хиляди хора по целия свят, заради невероятния си талант да изразява силни послания чрез творбите си. Най-накрая той успя да достигне до една от най-спорните теми, до място, което е пропито с болка, кръв и война. Именно чрез изкуството си, Банкси се промъкна в Газа и изрази мнението си за израелско-палестинския конфликт.

Във видео, което артистът сам сподели в сайта си, ни се предоставят проблясъци от тунелите, които е използвал, за да се промъкне в Газа и да се добере до крайната си точка. Видеото включва и няколко кратки интервюта с местни жители. Творенията му, заедно с коментара, завързан към видеото, подчертават страданието, което се налага хората в Газа да понасят, както и раздразнението на художника от апатията, която сякаш е обхванала света по тази тема.

Независимо дали сте съгласни или не с позицията на Банкси, той за пореден път ни напомни защо е толкова известен и защо творбите му струват повече от всичките думи на този свят.

Видеото, пуснато в youtube от Банкси може да видите ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…