Преди няколко месеца едно послание под формата на билборд усмихна всички пловдивчани. „From London with Love”  беше проект на холандкатаДжозефина Баан, която искаше,  от една страна да изпрати своето позитивно съобщение, но от друга да даде гласност на един социален коментар, предвид отношението на повечето англичани към българите. Стотици майни се зарадваха на това послание, но сега хиляди българи разпространяват втората част от проекта й из Фейсбук.

„От Пловдив с любов” – надпис, който краси Shoreditch Art Wall в Лондон! Когато беше под тепетата, Джозефина сподели пред КАПАНА.БГ за евентуално завършване на проекта по този начин, като не очакваше кой знае какъв отзвук от него, най-малкото, защото в Англия са малко хората, които ще разберат кирилицата. Но все пак го направи и дори самата тя не може да повярва какъв бум е създала сред българските общества. Десетки хора са нападнали пощата й, и то не само българи в Лондон,  да я питат до кога ще остане надписът, за да могат да отидат да се снимат с него. Явно носталгията по родината надвишава здравословните граници щом до теб се докосне нещо, което ти напомни за дома. Макар изписана от ръката на холандка, кирилицата винаги ще носи едно и също чувство на трепет у нас.

Как реагират лондончани на този надпис, защо е решила да го изпише собственоръчно и къде може да видим следващото писмо от Джозефина, може да прочетете скоро само в КАПАНА.БГ

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…