Като малък рисувах очи и караконджули 

Паулина Гегова

Петър Борисов е роден в Пазарджик, където започва нашата история. Историята как едно амбициозно и талантливо момче се превръща в красив, млад мъж, на прага на това да сбъдне мечтите си. Като всички амбициозни деца и младежи, и той в началото е почнал с частни уроци. Изпипана и сигурна схема, но не и неговата, затова се отказва.

Идеята да се чувствам като в училище докато творя не ми допадна и напуснах, заявява сигурен в себе си.

Освен музиката, наравно с нея се отключва и поетиката в душата му. Още на 15 годишна възраст започва да пише стихове. Крехка възраст за такава сериозна материя, но все от някъде се почва, а и по пътя на младостта спънките са не само позволени, но и задължителни, за да израснеш и оформиш като завършена личност и творец.

Една година по късно се запалва по бойните спортове - борба, свободен и класически стил, джудо и джу джитсу. Други спортове, с които се е занимавал са плуването и маратонното бягане, и разбира се - фитнес. Точно в този момент от живота си открива и театъра. Записва се в театрална група "Приятели" към Младежкия театър, а последната му изява на театралната сцена е в мюзикъла "Легенда за котарака". 

Въпреки всичко, музиката винаги е била на първо място. Получава предложение да стане вокалист в траш метъл бандата Amber и той приема. След като навършва пълнолетие, групата подписва мениджърски договор с Double D Music за 2 години. За добро или за лошо, след изтичането на договора, Петър напуска групата и се мести в Пловдив. 

Живях в Пловдив половин година, през която се снимах като модел, учех се да свиря на китара и да пиша музика. Върнах се в Пазарджик, но известно време осмислях до колко си струва да продължавам развитието си, след като ми е предложен договор, който убива личността в замяна на блясък в очите на хората и пари, споделя музикантът. 

Но въпреки тези пречки и вътрешни дилеми, Петър взима голямото решение и заминава за София. Там започва да търси хора за банда, докато междувременно прави акустични солови концерти - глас и китара. Снима се в късометражния филм на Кирил Тотев "Бар желание", който все още се селектира по международни филмови фестивали. 

С много труд, търпение и безотказност, плодовете са на лице. Той е основател на в момента сформиращата се рок група Scar Fate. Китарист е Боян Кюрянов. Записват EP, а скоро се очаква и трейлъра към него.

Девизът на Петър е: Бъдещето е сляпо, но това не трябва да ни плаши ако пътеводител е сърцето ни. С такава нагласа пътят е само един - Нагоре!

Линк към страницата на SCAR FATE: https://www.facebook.com/SCAR-FATE-218450848188150/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…