Искам да направя нещо значимо и то да е от световно значение

Стоян е на 22 години, пловдивчанин и е влюбен в родния си град. Студент е по психология в 4-ти курс и се занимава активно със стрий фитнес и уъркаут. И под „занимава се активно“ имаме предвид до такава степен, че благодарение на него вече има изградени 30 спортни площадки в града. Как е започнал и какво го мотивира, вижте в интервюто, което той даде за Под Тепето.

Първо ни кажи с какво се занимаваш.

Занимавам се с организиране, съдействие, провеждане на групови мероприятия, в повечето случаи тренировки и състезания по уличен и функционален фитнес. Като цяло, уличната спортна култура ми е в кръвта.

Смяташ ли се за интересна личност?

Всъщност  да! Колкото и егоцентрично да звучи… Осъзнавам как изглежда отстрани, ала наистина се намирам за колоритна личност, която инвестира в себе си и знае как да гони целите си. 

Какво гониш?

Гоня себе си, останалите, но най-вече гоня различието. Твърде много сиво има около нас. Опитвам се да страня от този „цвят”. А и честно казано един ден бих се радвал, ако дузина хора ме смятат за човек, който достойно може да бъде категоризиран като велик. Точно така – велик! Искам да направя нещо значимо и то да е от световно значение. Така че, и величието гоня! (смее се)

Какво за теб е величието?

Простота, неподправеност, истина, идеализъм, жертва, че дори и лудост на моменти. Но мисля, че най-вече е призвание. 

От колко време тренираш и как започна?

От 6 години. Запалих се от приятели, които решиха да изпробват нещо, което са видели в интернет. Спрях да играя компютърни игри и реших да опитам.  В детството си съм играл футбол близо 4 години.  Тогавашния ми треньор ми даде много. Благодарен съм му…

Какво ще кажеш за хората, които не тренират навън, а ходят във фитнес зали?

Разни хора, разни идеали. Всички гонят някакви цели, които са си поставили. Някои знаят как да ги гонят, други не. В повечето случаи, хората, които тренират в залата, целят по-добра визия, докато аз правя нещо, с което се опитвам да мотивирам останалите. Ние търсим по-функционалната част и визията заема второстепенна роля. Трябва да се чувстваме добре в тялото си, все пак то е нашият храм. Трябва да се грижим за него – не само да изглежда добре, но и да се чувстваш така сякаш можеш всичко с него.

Каква е връзката ти с Титан фитнес?

Част от техния екип съм. Помагайки на тях, помагам на себе си. В момента обаче съм се фокусирал върху работата си - работя като фитнес инструктор в залата на Атлетик Фитнес.

Ти си инициатор за създаването на повечето площадки за уличен фитнес в Пловдив. Как се случи всичко това?

Цялото интервю със Стоян можете да прочетете в Под Тепето

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…