„Маскарад“ е най-новият видеоклип на певеца Илко Василев-Базѝлео, чиято премиера бе на 17 юни вечерта едновременно в YouTube канала на изпълнителя и в неговата Фейсбук страница. Самата песен в модерен поп стил е направена доста по-рано от пандемията с COVID-19, но карантината създала възможност на екипа да реализира визуалния продукт, разкриха творците.

Кадрите са заснети в Пловдив и са режисирани от оператора Калоян Калчев. Той заедно с Илко Василев-Базѝлео избистрят сценария. Екранна партньорка на певеца в клипа е актрисата от театър „Hand“ Здравка Христозова. Автор на стиховете на песента „Маскарад“ е текстописецът Татяна Белева. Музиката е на самия изпълнител, а аранжиментът, записите, мастерингът и миксингът са направени от композитора на филмова музика Алекс Костов.

„Маскарад“ е една метафора на човешките взаимоотношения – конкретно в любовта, но и в екзистенциален аспект“, споделя Илко Василев-Базѝлео. Според него всеки сам за себе си трябва да реши дали и кога има нужда от прикриване, както и с каква цел. „Живеем измислено, създаваме балонен свят. В същото време не може да кажем, че не трябва да играем роли. Защото това е щит. Но в истинските отношения трябва да сме открити“, убеден е Илко Василев-Базѝлео.

Споделя убеждението си, че животът е маскарад и без карантина. Присъствието на темата за коронавируса във видеоклипа е по-скоро гротескно. „Пандемията е факт, част от живота на всеки и оставя своя отпечатък върху цялата човешка история. Така че, не можеше да го подминем“, категоричен е изпълнителят.

 

Видеоклипът на песента „Маскарад“ може да бъде гледан в https://youtu.be/UHg4F6lJKFE

 

и

 

https://business.facebook.com/ILkoVasilevBazileo/videos/3990992874306643/

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…