Феновете под тепетата са водели активен клубен живот в края на XX век

Преди 10 години на 25 юни Кралят на попа напусна този свят на 51 години

Снимки: Владо Янев

Снимките които виждате са от лятото на 1990 година.

В края на 1989 година и началото на 1990 година в Пловдив е имало много силно движение на клубовете на Майкъл Джексън. По-големи и организирани са били всъщност два клуба. На младежи от сегашния район „Източен“ и на юношите от „Централен“.

Всеки петък те се събираха в бившия Младежки дом „Лиляна Димитрова“. Сега тук се намира Общинския съвет на Пловдив. Сбирките продължаваха по няколко часа с много песни, танци и демонстрации на костюми и аксесоари от сценичното облекло на  Майкъл.

През лятото на 1990 година в центъра на Града под тепетата се проведе едно много пъстро шествие на почитателите на Краля на поп музиката.

По случай Деня на уличния музикант (бел.ред.: да, имаше и такъв ден) децата се събраха до Централна поща и преминаха по цялата Главна улица на града с песните на Майкъл Джексън. Те носеха и много плакати с надписи „Обичаме те Майкъл“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…