Божана Апостолова гостува в Асеновград с новите си книги - романът „Завръщането на визона“ и стихосбирката „Сама и обща. 75 стихотворения“. Пред читателите си тя разказа за трудното си детство и първите си опити за писане на поезия. В типичния си искрен и неподправен стил, тя сподели, че понякога ѝ е тъжно заради това, че я свързват единствено с ролята ѝ на издател, а не на писател, но каза, че се гордее, че е издала толкова много български автори. Божана Апостолова се обърна към хората с думите: "Четящият човек е успял човек. Няма как да четеш добра литература и да не станеш успешен". 

Тя рецитира стихове, посветени на покойния ѝ съпруг и на сина ѝ. В края на срещата, неин почитател ѝ поднесе букет с думите, че литература у нас нямаше да е същата без нейните усилия.


На 28 май от 18.00 часа, на Сцена Мраморно фоайе в НДК ще се състои Вечер на Божана Апостолова с участието на Миглена Николчина и Надежда Радулова.

По време на фестивала „Пловдив чете“ издателство „Жанет 45“ ще отбележи своя 30 годишен юбилей с рецитал на Божана Апостолова на 12 юни от 19 часа в Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“ (Камерна зала).

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…