Милена Дечева е един от артистите от Студио 4 уши. Тя е млада, талантлива и с идеи, които влизат и в проекта „Идиот (човек пълен с идеи)”, който може да видите до 10 октомври в галерия U.P.A.R.K. Трудно ли е да си различен, какво е да работиш с най-добрите си приятели и за твърдото желание да твориш в България разказва тя за КАПАНА.БГ

Какво е да си идиот?
Много неща. Идиот значи да си човек на мястото си. Да си част от съмишленици. Творец на първо място и щастлива личност.

А трудно ли е?
Бих казала, че не. Просто понеже сме сплотено ядро, отворени към новости и творчески изяви. От една страна е предизвикателство, а от друга нещо, което целенасочено търсим.

А в очите на другите трудно ли е?
Много пъти не сме разбрани. В смисъл, близките ни хора от една страна ни подкрепят, от друга не са съпричастни към всички трудности, през които минаваме, но пък сме достатъчно млади, за да вярваме в бъдещето и в алтернативите, които са пред нас.

В чужбина излизали ли сте?
В този вариант на Студио 4 уши не сме, но имаме такива намерения. Аз самостоятелно съм правила изложба в Българския културен център в Будапеща.

А имате ли идея да се насочите единствено към чужбина?
Оставаме. Тук сме на наш терен, а аз лично вярвам, че младите хора трябва да остават в България. Смятам, тъй като и с останалите членове на студиото сме го обсъждали на дълго и широко, че действително стремленията ни са да сме тук. Тук са ни корените, тук са ни близките и вярваме, че човек тежи на мястото си.

Каза, че повечето се познавате от гимназията. Какво е да работиш с някой толкова близък?
Голяма част от групата даже живеят заедно. Имаме няколко ателиета. Творческият процес при нас е свързан с доста елементи като се започне с работа и стигне до беседи, купон, че даже и начин на живот. Изобщо, динамични сме.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…