От Главната до тепетата, зимен Пловдив очарова и разчувства

Мина 1-ви декември, а с него се появи и коледната украса из града ни. Светлинките грейнаха, гирляндите се залюляха. Не само по Центъра, но и в парковете и отделните квартали, зимната красота е доминираща. На където и да се обърнеш, виждаш белота, камбанки и предпразнично настроение.

Пловдив е изначално красив, но когато бъде подчертан, става още по-прекрасен. А снегът някак си съумява да му придаде една кристална осанка, като от приказките на Ханс Кристиан Андерсен.

Дали ще е почти замръзналата Цар-Симеонова градина или някое от тепетата. Дали ще е централната елха, ледената пързалка или фигурата на Дядо Коледа до Римския стадион, всяка една част събужда усмивки и чувство на уют. Кара ни да си мечтаем за семейни вечери, камина и топла чаша какао или греяно вино.

Зимен Пловдив е въодушевяващ защото не е суров към обитателите си. Той ги милва, вместо да ги пронизва от студ, а бялата пелерина подтиква да скочиш в нея, за да играеш или градиш снежни човеци. Коледа идва, а с нея голямото пазаруване, подаръци, топли шалове и много снежни топки. Насладете й се!

 

Фотограф: Александър Карамфилов

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…