Концепцията за живот на емблематичната сграда се казва „Културен Космос”

Готова е стратегията за развитие на Кино Космос като независимо пространство за култура и общество. Концепцията е разработена във всички детайли от колектива, който първо ремонтира общите части на емблематичната сграда, а после и вля кръв в изоставеното културно средище. Това се случи в последните четири години. Време, в което обединените в колектива млади архитекти, културни мениджъри, проект-мениджъри, социални и екологични активисти, младежки работници, инженери, кино режисьори, фотографи, художници, графични дизайнери са работили и върху стратегията за бъдещето на киното. В момента вече разполагаме с ясна визия за развитие и бизнес план, а именно: кино “Космос” да се превърне в  “Културен Космос” - платформа за култура и общество, казаха пред Под тепето ентусиастите.

В момента основната им цел е получаването на официален юридически статут, за да могат да бъдат осъществени идеите, заложени в концепцията. На членовете на колектива, общо 15 души, им предстои и представяне на стратегията пред ръководството на общината, която трябва да е основен партньор в проекта им. В последните шест месеца Колективът разработи  бизнес план, в който подробно е описана, разграфена и изчислена всяка една дейност, предвидена за развитие в сградата. Така че Колектив Кино Космос е готов не само с концепция, но и с бизнес план, уточняват авторите на концепцията.

Очаквайте подробности за концепцията на Колектив Космос по-късно през деня!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…