Фестивалът „Нощ/ Пловдив“ със свой Instagram профил @nightplovdiv и игра за потребителите на социални мрежи

Съвместната игра на фестивала и предаването „Фермата“ предизвиква посетителите на Нощта да открият и снимат 1 предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години 

Екипът на културният фестивал „Нощ/ Пловдив“ е разработил специален Instagram профил @nightplovdiv, който ще помогне на потребителите на социалната мрежа и приятелите на събитието да се ориентират в 5те програми от 11-то издание на Нощта.

В основния Instagram профил на фестивала са публикувани 5 снимки, които представят всяка от програмите и водят към техни самостоятелни Instagram профили – Музеи и галерии (@museumsandgalleries), Град и публични пространства (@cityandpublicpsaces), Култура и клуб (@cultureandclub), Кураторска програма (@darknightplovdiv) и Малката Нощ за деца (@littlenightplovdiv). Профилите на 5те теми съдържат снимки/ визии за всяко събитие в дадената програма.

Като част от медийното си партньорство, bTV и Нощ/ Пловдив организират Instagram игра, в която участниците трябва да намерят, снимат и публикуват в социалната мрежа снимка на предмет, който би им помогнал да оцелеят преди 100 години. Снимката трябва да тагва основния профил на фестивала @nightplovdiv и да съдържа хаштаг #farmnight. Потребителите, които не използват Instagram, могат да се включат в играта през Facebook. Те трябва да открият, снимат и публикуват във Facebook страницата на Нощта (https://www.facebook.com/museum.night.plovdiv) снимка на предмет, който е бил важен за оцеляването преди 100 години, с хаштаг #farmnight. 150 от участниците със снимка в Instagram и/ или Facebook ще спечелят награди за тяхната лична ферма. Наградите могат да се получат на локация 0 – зеления инфопункт на Нощта.

Играта в социалните мрежи е част от кампанията на bTV за предстоящото предаване „Фермата“, което стартира на 13 септември 2015 г. В голямото риалити приключение ще се включат 16 авантюристи, които ще трябва да оцелеят без всякакви удобства от съвременността. Те ще попаднат в изоставена ферма без ток, вода и канализация. И за да успеят, трябва сами да построят всичко от нулата.

За да открият предмети, които са били важни за оцеляването на човек преди 100 години, участниците могат да изберат сами локации/ събития от програмата на Нощта или да се включат в някои от тематичните турове с гидове – Общ тур за гр. Пловдив, тур „Галерии”, „Съвременно изкуство” и „Културно-историческо наследство”. Всички турове ще започват от инфопункта - локация 0 на фестивала. 

Фестивалът „Нощ/ Пловдив“ се организира за 11 поредна годна от фондация „Отворени изкуства“. Съорганизатори са фондация „Америка за България“ и Oбщина Пловдив. След като посрещна повече от хиляда човека на официалното парти в миналогодишното издание на фестивала, Absolut за втори път готви голяма изненада в програмата. Този път партито ще е под надслов Light The Night и ще премине под приглушено осветление, тематични Absolut коктейли и интерактивна инсталация, дело на Полина Герасимова, която ще отправи предизвикателство към гостите да рисуват със светлина. 

Институционални партньори на Нощта са посолствата на САЩ, Австрия и Държавата Израел в България, както и British Council, Чешки културен център и Френския културен институт. За реализацията на ключови дейности от фестивала през 2015 г. фондация „Отворени изкуства“ получи подкрепата и на EVN, MentorMate, Star Hotel, Absolut и фондация „Пловдив 2019“. Събитието се организира с подкрепата на Alpha Bank, които са основен партньор на Нощта като част от дългогодишните традиции на банката да развива и подкрепя значими проекти, които имат принос към общото културно наследство и постижения на България.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…