Не сме тук да даваме акъл, а да покажем какво правим и какво сме свършили до момента, каза директорът на „Софпроект” арх. Любо Георгиев

 

Желаем да използваме това, което хората от „Визия за София” ще представят и да работим по него, заяви главният архитект Димитър Ахрянов

 

Галерия „Капана” отесня за срещата на пловдивчани с екипа на „Визия за София”, която върви в момента с представянето на идеите на хората от столичното общинско предприятие „Софпроект” и ще завърши с дискусия. За събитието дойдоха всички експерти от ОП-то, които работят по анализите и планирането в градското развитие на София, водени от директора на предприятието арх. Любо Георгиев. Да чуят какво имат да им кажат колегите в галерията дойдоха множество архитекти, урбанисти, инженери, ландшафтни архитекти.

 

„Правим това събитие, за да се поучим от опита на колегите, преди да мислим за планиране. Да се поучим от хора, които работят по нов начин. Желанието ни е да променим работата на общината и това да помогне на хората. Желаем да използваме това, което хората от „Визия за София” ще представят и да работим по него”, каза главният архитект Димитър Ахрянов, който откри срещата.

 

„Не сме тук да даваме акъл, а да покажем какво правим и какво сме свършили до момента”, каза арх. Любо Георгиев, преди да даде думата на хората от екипа си, заедно с които извършва анализите и планирането във „Визия за София”. Повечето от тях разясниха, че проблемът в градското управление най-често е липсата на синхронизация между отделните дирекции, а не толкова корупцията.

 

Кметът Здравко Димитров не присъства на събитието, но през деня днес той подчерта, че общината има намерение да приложи опита на „Софпроект” и под тепетата да се създаде „Визия за Пловдив”.

 

Очаквайте подробности от срещата!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…