Пловдивската публика аплодира десет минути екипа на продукцията, заснета изцяло в Пловдив

Лентата не претендира за високо кино, но пък има потенциал да надмине очакванията на киноманите

Иво Дернев

Снимки: Христофор Балабанов

Звездите от новия български филм „Завръщане”, заснет изцяло в Пловдив, присъстваха на гала предпремиерата на лентата снощи, в Европейската столица на културата. Тя се случи в Мол Марково тепе, три дни преди официалното тръгване на продукцията в родните кина.

„Не си тръгвайте преди финала, защото ще ви видим. За всеки случай ще заключим вратите на салона”, обърна се с усмивка един от продуцентите Башар Рахал  към публиката в зала 2 на кино комплекса. Вратите не бяха заключени, разбира се, а и нямаше нужда, тъй като нито един от зрителите не отиде дори до тоалетната в рамките на тези близо час и половина.

От втория ред себе си на големия екран гледаха актьорите Башар Рахал, Ники Илиев, Александър Кадиев, Орлин Павлов, Диляна Попова, Бойко Кръстанов, Искра Донова и Райна Караянева. След финалните надписи, които вървяха паралелно с кадрите от концерта на Орлин Павлов и приятели в Гребния канал, препълненият салон аплодира десет минути излезлите пред тях артисти.

И преди, и след прожекцията звездите се срещнаха с публиката и се снимаха с всеки един, който прояви желание за увековечаване на момента. После екипът на „Завръщане” и фондация Пловдив 2019, която е основен партньор в продукцията, поканиха всички на афтър парти в Склад. Там Под тепето дочу, че Ники Илиев, Башар Рахал и компания обмислят продължение на историята, в което Европейската столица на културата отново ще е основен естествен декор на снимките.

Днес те ще посрещнат над 1500 гости, партньори, почитатели и приятели на българското кино на специална гала премиера в София. Следват срещи с публиката и премиери във Варна на 17 октомври във Фестивалния комплекс и в Бургас на 18 октомври, когато филмът ще тръгне и във всички киносалони в страната. На 19 и 20 октомври публиката в Лондон ще може лично да се срещне с целия актьорски състав на две специални прожекции в кино Дженесис. Планирани са посещения още в Стара Загора, Благоевград, Велико Търново и Русе в следпремиерната седмица от 21 октомври.

Всъщност, реакцията на публиката снощи бе напълно искрена. Зрителите останаха доволни от това, което видяха. А то бе една добре заснета ненатоварваща история с интересни обрати, с приятни лафове и пловдивско усещане. Филмът няма претенции за високо кино, но пък е с потенциал да надмине очакванията на киноманите. Зрителите ще видят местата, които посещават ежедневно и обичат. Могат да видят и самите себе си в масовите сцени на Гребната, в Стария град, Главната, „Отец Паисий”, тепетата. Най-приятното е това, че „Завръщане” е като красив видео календар, посветен на Пловдив. Градът е представен такъв, какъвто е- красив, жив, пъстър, с много живот, много дух и голям потенциал. Нещо, което ние много често не виждаме в ежедневието си. Но в кино салона, на големия екран, Пловдив е нашия град- разкошната Европейска столица на културата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…